Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Μεταξύ σοβαρού και αστείου

Πράγματα που σου χτυπάνε στο μάτι,πράγματα που δεν μπορείς να ακούς καν,πράγματα που όταν δεν μπορείς να μιλήσεις σοβαρά γι'αυτά....προσπαθείς να κάνεις πλάκα.Ωστόσο δεν παύουν να είναι σοβαρά και να σου συμπληρώνουν την αντίληψη ότι ο κόσμος Δ Ε Ν πάει καλά.


1. Το είχαμε ανακαλύψει με παρέα πριν κάποιον καιρό και το θυμήθηκα σήμερα που περνούσα με το λεωφορείο.Υπάρχει γραφείο τελετών στη Μεσογείων που ονομάζεται ''Συγχωροχάρτι'' και φυσικά αν το επιλέξεις (μπορείς να το κάνεις πριν χρειαστεί να το επιλέξουν για 'σενα ,γιατί πώς αλλιώς θα το επιλέξεις μετά;'') σου δίνουν μαζί και το σχετικό χαρτί που σου εξασφαλίζει μια θέση στον Παράδεισο αφού φυσικά πρώτα σε απαλλάξει απ' όλες σου τις αμαρτίες!Θα το προτιμήσω!

2. Πλέον αρπάζουν αντί για τσάντες,σαλάτες κεφτεδάκια και τηγανητές πατάτες από τα τραπέζια που βρίσκονται στην Αδριανού (Θησείο).Οι άνθρωποι βασικά δεν έχουν να φάνε.

3. Σε οικείο δικηγορικό γραφείο γυναίκα χώρισε τον άντρα της μετά από 10 χρόνια γάμου και 2 παιδιά,επειδή έπιασε τον άντρα της να αυνανίζεται.Οι δικηγόροι αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα,θα έχουν να φάνε.

4.Με τον εθισμένο στη σως των Goodys και στα Cheese, Π. ανακαλύψαμε ότι το μπιφτέκι έχει κόκαλα γάτας ή ποντικού ( δεν ξέερω,δεν ξέερω).Πραγματικά το πιστεύω ότι δεν ήταν μοσχαριού :p

5.''Παιδάκια'' 12-13 χρονών κλωτσούσαν άστεγο ηλικιωμένο επειδή αποκοιμήθηκε το βράδυ μπροστά στην πολυκατοικία τους.Next time για να αποφύγει τις κλωτσιές θα κλείσει δωμάτιο στη Μεγάλη Βρετανία.Δε θα σχολιάσω περαιτέρω την ανάρμοστη συμπεριφορά.

6.Τι κόλλημα έχουν μερικοί άντρες; Πόσο άξεστοι μπορεί να γίνουν; Τι σε νοιάζει ρε φίλε αν ο άλλος θέλει να φορέσει έντονα χρώματα και να υποστηρίξει τις όποιες επιλογές του; Εσύ είσαι πιο γαμάουα επειδή φοράς χρώματα μάυρο,καφέ,γκρι,μπλε;

7.Οι άνθρωποι αλλάζουν.Πολλοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι μένουν ίδιοι μια ζωή,αλλά τόσο απ'την επιστήμη των Παιδαγωγικών όσο και από μένα υποστηρίζεται ότι ο άνθρωπος αλλάζει.Μπορεί να μην αλλάζουν κάποια βασικά του στοιχεία,αλλά παρατηρούνται αρκετές αλλαγές μήνα με το μήνα,χρόνο με τον χρόνο.Οπότε μην εκπλαγείς αν δεν αναγνωρίζεις κάποιο οικείο σου πρόσωπο μετά από κάποιον καιρό και πέσεις απ'τα σύννεφα.

8.Κοπέλες ντυμένες στην τρίχα στο τραίνο( κατά άλλους ''τρένο'') συζητούσαν να πάνε αλλάξουν τα μαλλιά τους όλες μαζί ( η μία να τα ξυρίσει απ'τη μια πλευρά,η άλλη να τα βάψει μωβ και η άλλη να τα κόψει ανδρικά),να ψωνίσουν ρούχα από το Μοναστηράκι και χειροποίητα παπούτσια απ ' τα Εξάρχεια επειδή πια δεν είναι της μόδας η γαλότσα και το γαλλικό  και επειδή θέλουν να είναι ελκυστικές την Παρασκευή στο ''εναλλακτικό'' μπαράκι Κ44 η αλλιώς ''Τώρα'' .Κατα λέξη ''Ρε λες με τις αλλαγές να χτυπήσουμε γκομενάκια της προκοπής;''. Τι να πω...έχει υπερεκτιμηθεί το ''εναλλακτικό'' και το μούλτι-κούλτι.(Λατέρνατιβ). Καλή επιτυχία στα κορίτσια,αν και η αλλαγή αυτή είναι ανώφελη και από απόγνωση(;).

9. Δε χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα παρατηρητικός για να καταλάβεις ότι οι τιμές σε μπαράκια,ταβέρνες,κινηματογράφους,θέατρα,σούπερ μάρκετ έχουν εκτοξευτεί στα ύψη!
Δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε ότι θα νοιώσουν ότι τα λεφτά δε βρίσκονται στο δρόμο και ότι έχουν ξεφύγει.Μέχρι τότε όλοι για τέλειες κρέπες και βάφλες στο λαχανί κρεπάδικο με φοιτητικές τιμές στη Σκουφά κοντά στην Ομήρου,για μπύρα στην Πανόρμου , για ποτό στον ''Ιπποπόταμο'' (Σκουφά) , για καφέ στη ''Σβούρα'' (Χαριλάου Τρικούπη και Αλέξάνδρας) και για φαϊ στο ''Φασόλι'' (Ιπποκράτους). Φυσικά και δεν είναι τα μόνα μαγαζιά....απλά αναφέρω τα συγκεκριμένα επειδή αυτά μου έρχονται στο μυαλό τώρα.


10.Καθηγητής Πανεπιστημίου έλεγε με γελάκι ότι βαθμολογεί γραπτά με τον εξής τρόπο: Τοποθετεί τα γραπτά της εξεταστικής στοιβαγμένα πάνω στο γραφείο του,βάζει τον ανεμιστήρα στην πρίζα στρέφοντας τον να φυσάει προς τα γραπτά και αυτό ήταν!Όσα πέσουν κάτω απ'τον αέρα του ανεμιστήρα κόβονται όσα παραμείνουν στην έδρα περνάνε (επειδή ήταν γραΠτό).Τι να πει κανείς; Ελπίζω να είχε απλά κρύο humoraki.

11. Μερικοί άνθρωποι ζουν απλά για να έχουν νεύρα και το εννοώ.Χθες στο λεωφορείο μια ηλικιωμένη με αδυναμία στα γόνατά της δίσταζε να σηκωθεί όρθια για να κατέβει και περίμενε την κατάλληλη στιγμή και μια άλλη γυναίκα της πρότεινε να σηκωθεί όταν το λεωφορείο σταμάτησε στο φανάρι.Η ηλικιωμένη αρνήθηκε επειδή η ίδια δεν αισθανόταν έτοιμη και το είπε ευγενικά.Αυτό ήταν η άλλη γυναίκα σεληνιάστηκε και άρχισε το μονόλογο :'' Δεν το ανέχομαι εγώ αυτό! Εγώ φταίω κυρά μου που ήθελα να σε βοηθήσω!Να κουτσαθείς, να κουτσαίνεσαι με τα μυαλά που κουβαλάς!Πότε περιμένεις να σηκωθείς; Δε φταίει κανείς άλλος!Εγώ φταίω!Βέβαια, βέβαια!Όλες οι γριές ίδιες είστε!''
Παραλίγο να με πιάσει νευρικό γέλιο( δε με έπαιρνε να με πιάσει όμως)

12.Δεν ξέρω που κολλάει αλλά θα τα αναφέρω επειδή αν και σεξιστικά αστεία με έκαναν να γελάσω.
''Γιατί οι γυναίκες έχουν περίοδο;'' - ''Επειδή το αξίζουν!''
''Πώς ξεκίνησε ο φεμινισμός'' - ''Κάποιος άφησε ξεκλείδωτη την πόρτα της κουζίνας''
''Πώς μπορείς να την ''πέσεις'' χαριτωμένα σε μια γυναίκα που γελάει;'' --'' Μουνάς γελάκι μου;''
Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ και δείτε στο πλάι

4 σχόλια:

  1. 1. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε τον θρυλικό Φάνη Μπαμπούλα!
    2.Εγώ είχα δει κάποιες γριούλες να μαζεύουν από το δρόμο τρόφιμα τα οποία τα είχαν πετάξει παραγωγοί και πωλητές της λαϊκής αγοράς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κάτι που μου διαφεύγει.. Ανατριχιαστικό θέαμα.
    3.Χμ..
    4.Κόβω τα Goody's.
    5.Νομίζω πως δε μπορεί να σχολιάσει κανείς κάτι. Φτάνει που το αναφέρεις.
    6.Δεν είναι γαμάουα, είναι κομπλεξικοί. :)
    12.χα χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :P Ναι γνωρίζω για τη Θεσσαλονίκη!:P
    Aλλά και πάλι το ''Συγχωροχάρτι'' θα προτιμήσω!Ο Μπαμπούλας δε σου εξασφαλίζει θέση στον Παράδεισο!
    Προτιμώ τα Mac.(mac nuggets με σως κάρυ και πατάτες ντελουξ παρακαλώ)Τρως σάπιο φαγητό,το ξέρεις αλλά τουλάχιστον έχουν αφαιρέσει τα αποδεικτικά στοιχεία!:P
    Όσο για το χα χα:P ρε εγώ γέλασα όντως,επειδή είναι τραγικά!Αν τα έλεγα σοβαρά δε θα γελούσαν ούτε αυτοί:p (απειλή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα σχολιάσω ότι το λεξικό μπήκε και στο blog πέρα από το deskpot.Αλλά θα πω ότι το παζλ της πραγματικότητας σχηματίζεται από όλους μας.Ας μην φερόμαστε ως κομμάτια που ανήκουν μόνο στα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού μας.Ωραίο κείμενο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mου άρεσε το τελευταίο ''ας μη φερόμαστε σαν κομμάτια που ανήκουν μόνο στα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού μας'':).Nαι το λεξικό μπήκε και στο μπλογκ:P 'Αλλωστε αυτοί που το έφτιαξαν πρέπει να κάηκαν,να έλιωσαν και να έχουν μεγάλη φαντασία:P
    Σε ευχαριστώ!Σειρά σου τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή